Det gode vejr og solskinnet er skønt i mange henseender. Men solstrålerne kan for alvor også afsløre at trægulvet trænger til en støvsugning eller reolerne skal støves af.

Alle har hver deres måde at rengøre på, og som kan gøres på utallige af måder. Men én ting er fælles og vigtigt, og det er, at du har de rette rengøringsmidler. Ajax universalrengøring kan klare det meste. Dette er uanset om gulvet skal bruge en vask, spejlet trænger til en pudsning eller om kogepladen skal have en grundig rengøring.

Hvor ofte skal der gøres rent?
Det nemme svar er naturligvis her, at der skal gøres rent når der er beskidt og snavset. Der er dog alligevel nogle overordnede regler, som du kan følge. På denne måde hober rengøringen sig ikke op, og du kan klare det forholdsvis nemt og hurtigt.

 • Køkkenet og badeværelset bør rengøres grundigt mindst én gang om ugen. Det er i disse rum, at der hurtigt kan samle sig utrolige mange bakterier. Derfor er det vigtigt at gøre alle fladerne rene – både håndvasken, toilettet, badeværelsesgulvet og ikke mindst brusekabinen. Husk også at vaske badeforhænget en gang om måneden.
 • Støvsug 1-2 gange om ugen. Vask gerne gulvet 1 gang om måneden.
 • Husk også de ting, som man ofte glemmer. Dette nedstående anbefaler man som hovedregel, at gøre rent minimum en gang hver tredje til sjette måned.
  • Ovnen – mikroovnen noget oftere.
  • Vaske puder og dyner samt at støvsuge madrassen.
  • Opvaskemaskinen og vaskemaskinen ren. Nogle af dem har selvrensende programmer, men husk alligevel at komme ind i alle hjørnerne.
  • Fryseren. Afrim den eventuelt gerne, så den tager mindre i strøm og man øger fryseevnen.

Ved at følge disse regler får du et rent og skinnende hjem, som altid står klar til gæster. Samtidig forbedrer du også luftkvaliteten i din bolig, hvis du husker at støvsuge samt støve af jævnligt.