Når det kommer til havearbejde, er det ikke alle der føler sig lige meget hjemme i den kategori som man måske kan gøre i så mange andre kategorier. Men mange synes stadig og føler det er vigtigt at have en flot have som man kan yde mange gode timer i når det engang bliver sommer igen og som man kan bruge til at invitere gæster over til nogle hyggeligt sommeraftenener. Men for at ens have kan fungere optimalt, så skal man have de rette elementer i den og man skal have forbundet dem på den rigtige måde så alt kan spille sammen optimalt uden at det kommer til at gå ud og noget andet.

Terrassen og græsplænen skal spille godt sammen og overgangen skal være på plads. Det er ikke altid noget man lige tænker så nøje over når man skal anlægge sin have, men det kan sagtens komme til at have en stor konsekvens hvordan det kommer til at ende ud. Det kan f.eks. være at du skal overveje hvilken belægning du skal bruge de forskellige steder og særligt på terrassen. Nogle vælger at have en lille trappe op eller ned til græsplænen, nogle vælger at have en eleveret træterrasse for at adskille det på den måde. Der findes mange måder man kan gøre det på og det handler bare om at være kreativ.

Det kan også være smart at bruge teknologien mere i haven. der findes f.eks. ting som automatiske vandingssystemer der selv kan fornemme hvornår og hvor meget vand dine planter, træer og blomster skal have og dermed vande efter det. De kan også se om det skal regne og dermed spare dig lidt på vand regningen. Vi kender alle sammen til robotplæneklipperen som også kan bruges i haven til at spare dig en masse tid som du kan bruge på noget du nyder mere.